Ugnspankaka
Datum: 2011-01-23 @ Tid: 13:23:22
Hade A moment of weakness igår hehe..men de e över nu...
Testade att göra en ugnspankaka igårkväll. as lätt och sjukt gott!!
Så här får ni
Rebeccas ugnspankaka med köttfärsfyllning:
- Knäck 3 ägg i en bunke
- Häll i 6 dl mjölk
- Rör ner 9 dl mjöl
- en nypa salt
- Smöra en stor ugnsform med höga kanter
- Häll i smeten
- Sätt in formen i ugnen på 225 grader
- Ta ut formen när pankakan fått lite gyllenbrun färg, det gör ingenting om det är bubblor i den för de går ner när man tar ut formen ur ugnen
- Gör en köttfärssmet som är tjock, men min köttfärs gjorde jag såhär:
- Hacka en gul lök och häll i en burk champinjoner och fräs i en kastrull
- Häll i köttfärsen
- Krydda med salt och svartpeppar
- Ett paket grädde
- Mjöl för att den ska bli tjock
- Köttbuljong
- Tomatpuree
När den är lagom tjock och pankakan är klar och har svalnat lite så häller ni över köttfärsen på pankakan och brer ut över hela.
Ta tag i långsidan på pankakan och rulla ihop den som en rulltårta
Skär lite ost och lägg på ovansidan och skicka in i ugnen tills osten smällt!
Servera med en stor sallad!
MÖÖMS!
Kommentarer
Trackback